Uvijek si postavljamo pitanje zašto ćemo se odlučiti kupiti neki proizvod? U velikom broju ponuda koje su nam dostupne i koje nam se nude u suvremenom svijetu informacija bitna je činjenica ekonomska mogućnost svakog kupca ponaosob. Pri tome se nikako ne bi smjeli voditi mišlju o najjeftinijim mogućim izborima jer se, nažalost, vrlo često događa kontraefekt – izuzimanje bitnih vitalnih dijelova nauštrb kvalitete, u cilju postizanja primamljive cijene!!!

Ovdje se doslovno može primijeniti uzrečica VRIJEME JE NOVAC – isplativost i ušteda dolaze tijekom vremena. Uvijek treba misliti da se proizvod kupuje za duži ili dugi vremenski period. Pritom na umu treba imati ponekad zaboravljenu značajku za eventualni mogući servis dotrajalih dijelova kada dođe vrijeme za takvu potrebu.Misao vodilja za kupovinu i odabir ovakve vrste proizvoda morala bi biti sastavljena iz nekoliko bitnih nezaobilaznih čimbenika:

1.materijali i sastavni dijelovi koji se koriste, kao i njihov sirovinski, strukturni sadržaj trebaju biti potkrijepljeni jamstvom o kvaliteti i kvantiteti te certifikacijama o ispitivanju istih;
2.funkcionalnost proizvoda i u trenutku primjene i kroz dugi vremenski period mora biti nepromijenjena bez obzira na vrijeme i na vanjske atmosferske utjecaje;
3.izrada i kvaliteta izrade – sjedinjenje prva dva razloga – primjena iskustva i kvalitetan pristup izradi; cilj je da se od kvalitetnog materijala napravi kvalitetan završni proizvod, s apsolutnom primjenom normi koje su propisane u samoj struci i utemeljene na renomiranim institucijama, bez razmišljanja o otklonu kao što je izuzimanje bilo kojeg sastavnog dijela da bi se dobilo na ekonomskoj isplativosti.