Ugradite naše solarne sustave uz subvenciju od 40 %

 

U sklopu projekta POTICANJE KORIŠTENJA OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE KOD FIZIČKIH OSOBA U ZAGREBAČKOJ  ŽUPANIJI, Zagrebačka županija i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) objavljuju javni natječaj za podnošenje prijava fizičkih osoba za sufinanciranje nabave i ugradnje solarnih kolektorskih sustava u kućanstva na području cijele Županije.

Tko se može prijaviti na natječaj ?!

Podnositelji moraju biti punoljetne, fizičke osobe s prebivalištem na području Zagrebačke županije. Pravo na korištenje sredstava Zagrebačke županije sukladno ovom Natječaju, mogu ostvariti fizičke osobe koje imaju prebivalište na području Zagrebačke županije, koje ulažu vlastita sredstva u projekt za koje se raspisuje Natječaj i koje posjeduju izgrađeni objekt stavljen u funkciju stanovanja (u daljnjem tekstu: korisnici sredstava).


Što se točno sufinancira i u kojem iznosu ?!

Sufinanciraju se ukupni troškovi opreme i ugradnje solarnog kolektorskog sustava (solarnog kolektora, toplinskog spremnika i potrebne ugradbene opreme) u 50 odabranih kućanstava, u iznosu od 40% odnosno do maksimalnog iznosa od 12.000,00 kn po kućanstvu (uključujući PDV).


Kako ostvarujemo sufinanciranje nabave i ugradnje solarnog kolektorskog sustava ?!

Sufinanciranje nabave vrši se isključivo putem vrijednosnog kupona kao instrumenta plaćanja pri nabavi sustava za korištenje obnovljivih izvora energije nakon javne objave rezultata Natječaja. Nepovratna novčana sredstva u obliku vrijednosnog kupona će se isplaćivati za troškove nabave i ugradnje opreme solarnog kolektorskog sustava.


Gdje možemo saznati više ?!

Ostale informacije vezane uz uvjete javnog natječaja mogu se naći na slijedećim prilozima kao što je Pravilnik i Tekst natječaja ili na info telefonu 01/3098 315.

 

 

Preuzmite dokumente